För boende‎ > ‎

Nyinflyttad

För dig som är nyinflyttad kommer här lite information.

Att göra vid inflyttning

När du ska flytta in behöver du göra några små praktiska saker.
  • För att ditt bredband ska komma igång måste du beställa det från Ownit. Det gör du genom att fylla i blanketten som du hittar på www.ownit.se (i mittenkolumnen, "Är din fastighet redan ansluten till Ownits nät men du saknar abonnemang klicka här!").
  • Boka tid för genomgång av lägenheten med Bengt Lenander, vår vaktmästare. Se kontaktinformation nedan.
  • Sätt lås på dina förråd; både i källaren och på vinden
  • Gå med i föreningens slutna Facebook grupp, sök efter "BRF Myntet Malmö" och ansök om att bli medlem. 

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga

Tvättstugan finns i källaren. Där finns även lappen man använder för att boka tvättstugan. Du får bara boka en tid åt gången, så att andra också kan tvätta.

När du är klar i tvättstugan - torka av maskinerna, töm luddet i torktumlaren och torka golvet!

Gemensamhetslokal

I källaren under Ronnebygatan 20a har vi en gemensamhetslokal med pingisbord, piltavla och plats för c:a 25-30 personer. Det går utmärkt att låna den; bokningslista och box med nyckel till lokalen finns i källaren, utanför tvättstugan.

Cykelförråd

Cykelförrådet ligger i källaren med igång från trappan på gården. Om du inte använder din cykel dagligen, ställ den gärna här, så blir det färre cyklar på gården.

Gården

Alla får använda vår fina gård med uteplats och grill. Bokningslista för uteplatsen samt grillar finns i cykelförrådet.

På gården finns också cykelparkeringar. Cyklar ska stå i stället. Finns det inte plats i stället, använd cykelkällaren.

Sophantering

På gården har vi också våra sopkärl, två för restavfall, en för kartong och en för matavfall. 

Nya papperspåsar och hållare till matavfall hittar man i källaren precis till vänster om ingången till tvättstugan. Det är viktigt att inte fel saker slängs i soptunnorna på gården. Om det sker eller om kärlen blir överfulla hämtas de inte av sophämtarna!

För övrig sopsortering; pappkartonger, plast, metall och glas finns specialkärl i korsningen Spånehusvägen/Eslövsgatan. Att lämna dessa typer av sopor på återvinningsstationen är kostnadsfritt!

Grovsopor får man som boende själv ta hand om antingen genom att förvara dem till de tillfällen när föreningen har insamling i container (ca 2 ggr/år) eller genom att transportera dem till SYSAVs återvinningsscentral på Spillepengen.

Vind och källare

Varje lägenhet har ett vinds- och ett källarförråd. Gångarna i vinden och källaren ska hållas fria från skräp och bråte. OBS! Mycket viktigt att sätta lås på sina förråd! 

Din lägenhet

Ansvar

Du äger inte din lägenhet - du har köpt rätten att bo där. Du har dock ansvaret för lägenheten. Viktigt att komma ihåg är att droppande kranar ska åtgärdas snarast, annars kostar det stora pengar för föreningen.

Buller och störande ljud

Visa hänsyn mot grannar vad gäller buller och störande ljud. Tänk på detta även när ni vistas i trapphusen. Buller och störande ljud ska undvikas söndag till torsdag efter klockan 22 och på fredagar och lördagar efter klockan 24. Om ni planerar en större fest eller andra trevligheter, meddela gärna era grannar i förväg.

När man bor i en lägenhet måste man stå ut med enstaka störningsmoment. Om man upplever  störningar kan man i första hand vända sig till de som stör. Om störningarna inte upphör kan man ta kontakt med styrelsen. Observera dock att ljud från lekande barn betraktas som normalt och inte som störande ljud.

Renoveringar

Alla renoveringar ska utföras fackmannamässigt. Ska du göra en stor förändring, som exempelvis att slå ut en vägg, måste du prata med styrelsen i förväg. Eftersom föreningen äger huset får du inte slänga dörrar och annat väggfast, de ska sparas uppe i vindsförrådet (det är för fuktigt i källaren).

Vaktmästare

Vår vaktmästare heter Bengt Lenander. Om du ser något i fastigheten som är trasigt och kan fixas av en händig man, kontakta honom direkt på telefonnummer 070-819 82 85. Är det en större sak (trasig ruta etc), kontakta styrelsen.

Stadgar

För föreningen finns fastställda stadgar. Dessa skall överlåtas till nästa medlem. I stadgarna kan du läsa om vilka rättigheter och skyldigheter du har som medlem i föreningen.

Föreningens stadgar finner du här

Försäkring

Du måste ha en försäkring när du bor i huset. I och med att man bor i bostadsrätt brukar man också behöva ha ett bostadsrättstillägg på sin försäkring. Detta behöver du inte ha, eftersom Brf Myntet har detta inkluderat i sin egen försäkring.

Entré och trapphus

Samtliga entrédörrar är utrustade med portkod för att öka säkerheten för de boende. Tänk på att inte lämna ut portkoden i onödan och släpp inte in okända i trapphuset. Glöm heller inte bort att se till att dörren slår igen efter dig. Om en dörr (entré- eller källardörr) inte går i lås är det bra om du anmäler detta till Bengt eller någon i styrelsen. Entrédörr får inte lämnas uppställd varken nattetid eller dagtid utan tillsyn.